Un interviu cu unul dintre cei mai buni performeri Maty Express – Cătălin Murgu 

Cum privesti comunitatea noastra din Belgia?

Sunt oameni interesanti si muncitori, o comunitate din ce in ce mai numeroasa si puternica. Pentru ca oamenii nu pleaca de prea mult bine din Romania, ci din pricina dorintei unei vieti mai bune. Ori, statistic, comunitatea noastra din Belgia este foarte activa fiind caracterizata prin competente similare comunitatii romanesti din Spania, Italia sau Germania.

Din punctul meu de vedere, statistic si ca imagine, suntem una dintre comunitatile serioase si care nu pun probleme de integrare. In principiu, romanii sunt foarte focusati pe activitatea pe care o au de facut si in pun niciun fel de probleme administrative sau de adaptare. Chiar daca este foarte greu sa muncesti si sa rezisti departe de casa intr-un mediu foarte cosmopolit, noi, impreuna cu reteaua noastra de parteneri (Centrele de colectare), facem tot ce ne sta in putinta sa-i apropiem de tara, fie prin colete, fie prin produse si servicii de acasa.

Care este pozitia in piata a brandului Maty Express relativ la concurenta?

As vrea sa mentinonez inainte de toate un lucru multumitor despre clientii nostri – profilul acestora este unul care reclama in primul rand exigenta – prefera sa isi pregateasca cu grija coletele si au incredere in noi intrucat, nu de putine ori, trimit pachete care au valoare ridicata sau expediaza, prin Maty Express, pachete care contin bunuri fragile.

Or, referitor la concureta constat ca treptat, comunitatea noastra intelege ca siguranta primeaza si este mai bine sa lucrezi cu o companie competenta decat cu anumite persoane particulare care nu pot oferi mecanisme corecte de transport, asigurari ale coletelor sau despagubire in cazurile speciale.

Maty Express, chiar daca in Belgia functioneaza de numai doi ani, a schimbat in bine lucrurile pe segmentul nostru de public implementand know-how-ul asimilat in peste 20 de ani in Spania si in Romania, facand ca totul sa devina functional foarte rapid in Belgia. Iar efectele se vad pentru ca primim feedback pozitiv in mod constant de la clientii nostri.

Principalul nostru atu atú tine de misiunea de brand Maty Express – anume faptul ca livram si ridicam de la domiciliul clientilor. Acesta este un argument foarte puternic de diferentiere si ne propulseaza ca fiind una dintre putinele companii care se dezvolta simultan cu dezvoltarea comunitatii. Sigur, este vorba de munca si disponibilitatea de a lucra dis-de-dimineata pana la ore imposibile din noapte. Dar asa este normal – sa servim din ce in ce mai multi romani harnici care au nevoie de o bucatica de Romanie in viata lor – ca este vorba de colegi, prieteni si comunitate sau colete cu bucate venite din Romania sau circuitul traditional de bunuri pe care le trimit din Belgia catre cei de-acasa.

Pana la urma un brand este construit de oameni si pentru oameni, nu numai in raport cu ceea ce face concurenta.

Care sunt principalele avantaje pe care le resimte clientul Maty Express din Belgia?

Pe scurt, acestea sunt: SIGURANTA, flexibilitate in colectarea si distributia coletelor, preturile atractive si faptul ca mergem la fiecare acasa, in functie de programul fiecaruia. Nu in ultimul rand, reteaua de centre de colectare face ca totul sa devina facil. Ah, uitasem – promotiile din ce in ce mai dese si campaniile de discount pe care le-am implementat.

Care sunt planurile de viitor Maty Express in ceea ce priveste Belgia?

Facem eforturi de a implementa pe viitor o formula de a asigura preluarea si livrarea coletelor de doua ori pe samptamana, un alt pilon foarte important pentru dezvoltare este extinderea retelei de centre de colectare in zonele mai putin accesibile din Belgia unde exista comunitati importante de romani – ma refer aici la zonele Roeselare, Oostende, Knokke si bineinteles imbunatatirea continua a serviciilor.

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

Cautam soferi colaboratori

ad_colaboratori_site
Dragi prieteni, pentru ca ne aflam intr-o continua dezvoltare a serviciilor si a brandului Maty Express, cautam soferi colaboratori, cu vehicul propriu in vederea dezvoltarii retelei proprii de curierat pe teritoriul Spaniei.
Pentru ca ne dorim colaborari pe termen lung si oferim o platforma de crestere serioasa si ofertanta, va invitam sa studiati cerintele minime pe care ni le dorim de la aplicanti si viitori parteneri.
Conditii aplicanti:
– permis categoria B
– posesor autovehicul cu capacitate de 3,5 tone
– minim 3 ani experienta
– fara antecedente in trafic
– fara cazier judiciar
– integru si prietenos
– cunostinte tehnice minime de completare avize, chitante, facturi
– diploma de bacalaureat
– respectuos si ordonat
– abilitati ridicate de comunicare
– rezistenta la stress
– inteligenta emotionala ridicata
– limba romana: scris/vorbit – nivel avansat
– limba spaniola: scris/vorbit – nivel minim
Aplicantii sunt rugati sa trimita CV si scrisoare de intentie la email: madrid@matyexpress.com

Free Avada WordPress Theme is the ultimate multi-purpose WordPress theme.

NOU: Transport Colete Romania ↔ Belgia

Din 27 martie – Transport Colete Romania ↔ Belgia

Va asteptam la magazinul Haiduc din ANDERLECHT – BRUXELLES, Avenue Clemenceau nr. 72

Colete Belgia

Fiecare client este important pentru noi. Dupa ce in 1993 am inceput activitatea de curierat in Spania, in acest an am decis sa infiintam un alt punct de coletarie international in Belgia. Acesta va fi disponibil din 27 martie. Vrem sa oferim clientilor nostri un serviciu accesibil, prin transportarea coletelor la domiciliul fiecarui client, nu in oras sau in permetrul judetului, ci acasa la destinatar.

Indiferent de conditiile intalnite in drumul spre destinatar, de obstacole, am facut aceasta promisiune si o respectam, livram coletele la domiciliul dumneavoastra, asta insemnand pe tot teritoriul Romaniei !

Ridicam pachete si de la domiciliu. Colectarea se face de joi pana duminica.
La magazinul Haiduc din ANDERLECHT – BRUXELLES Avenue Clemenceau nr. 72, colectarea se face in zilele de joi – sambata: 16:00-18:00, duminica: 12:00-16:00

Vezi detalii »

Imagine noua pentru timpuri noi

Maty Express se innoieste. In lunile acestea, dupa 20 de ani de prezenta activa pe piata de curierat international, am spus ca trebuie sa ne updatam imaginea. Adica sa ne creeam o identitate noua, mai moderna si mai aplicata pentru clientii si piata noastra.

Maty-Express-Rebranding

De fapt, am zis asa – clientul nostru este stapanul nostru. Logo-ul, sau daca vreti, sigla noastra de pana acum, desi ne-a fost draga si cu totii ne-am atasat de ea, parca nu mai comunica ceea ce doream sa comunice. Ea a ramas ca prin 1993, cand echipa noastra a gandit-o. Si a fost bine, si toti clientii nostri au rezonat cu ea. Dar, din pacate, asa cum evoluam cu totii ca persoane, am spus sa ii oferim brandului Maty Express o noua haina.

Imagine noua. Dar nu numai…

Vrem o haina de brand mai prezenta, mai aratoasa (spunem noi) si mai orientata catre voi – clientii nostri harnici si destoinici dupa care, asa cum am vazut la stiri zilele trecute, italienii au inceput sa planga. Pentru ca multi romani pleaca din Italia si, intr-un final, au vazut ca o buna parte din sectoarele lor de dezvoltare au fost turate de noi, de romani. Or, personal, cred ca asta e o veste buna pentru noi si mai putin buna pentru Europa. Asa isi vor da seama ca suntem mai mult decat cred ei ca suntem si ca, intr-un fel sau altul, munca noastra a contribuit la dezvoltarea lor.

Rebranding sau cum devenim mai buni.

Revenind la noua noastra imagine. In primul rand nadajduim sa va placa si sa o intelegeti. Este un simbol nou care semnifica multe lucruri bune. Dar, sa stiti, nu realizam, odata cu aceasta noua imagine, numai o redesenare. Nu! Toata echipa Maty Express, toate fortele noastre lucreaza la un adevarta program de rebranding, adica ne straduim, inainte de toate sa imbunatatim serviciile, sa largim echipa, flota si partenerii. Apoi, am creat un program de parteneriat Maty Express (rubrica Sectiune parteneri) prin care, practic, orice comerciant din Uniunea Europeana a carui magazin sau punct de desfacere se afla intr-o localitate cu o concentratie mare de romani ne poate deveni partener si, impreuna cu noi, sa amplificam serviciile facute de romani pentru romani.

De asemenea, restructurand tot website-ul am ales sa gasim o arhitectura simpla si intuitiva, mai moderna si mai apta sa va serveasca necesitatile.

De-acum dorim sa fim cat mai prezenti si cat mai activi si pe platformele sociale si sa va stam la dispozitie cu toate informatiile si solicitarile de care aveti nevoie.

Valori si model de business

Fiind una dintre cele mai vechi si serioase companii de curierat intre vestul Europei si Romania, Maty Express se dezvolta constant si sustinut in vederea extinderii ariei de acoperire a serviciilor.

De 20 de ani suntem alături de clienţii noştri adaptându-ne, îmbunătăţindu-ne serviciile şi dezvoltându-ne infrastructura. Modelul de business Maty Express se raportează la setul de valori pe care echipa noastră le-a dobândit şi înţeles în cele două decenii de activitate într-un conglomerat economic extrem de complicat. Credem în Autenticitate, viziune, tradiție, inovație, empatie şi dezvoltare organică. Acestea sunt valorile noastre şi ale stakeholder-ilor noştri dobândite prin înţelegerea mecanicii unui model de business european sustenabil. Deşi brandul nostru datează de atâta vreme, una dintre valorile noastre cardinale este inovaţia, atât în afaceri cât şi în serviciile noastre de curierat. Ne străduim în mod activ să fim proaspeţi şi să menţinem inovaţia şi evoluţia pachetelor de servicii pe primul plan al business-ului Maty Express.

Dezvoltare

Viziunea Maty Express asupra dezvoltării este întreptată spre atragerea, din rândul stakeholder-ilor noştri şi a partenerilor existenţi a cât mai multe elemente aptă să se aălăture demersului nostru. creem valoare şi profit echitabil pentru noi şi pentru partenerii noştri ne dezvoltăm global şi echilibrat alegându-ne cu atenţie pieţele pe care dorim să fi prezenţi şi partenerii pe care dorim să îi avem alături de noi ne focusăm în mod susţinut pe dezvoltarea infrastructurii, a resurselor umane şi a resurselor tehnice pentru a întreţine traiectoria sănătoasă şi competitivă a brandului nostru. Împreună cu partenerii noştri ne dezvoltăm notorietatea şi recognoscibilitatea portofoliului de servicii. Suntem tutelaţi de un brand eficace, puternic şi în plină expansiune şi te invităm şi pe tine să fii parte a acestui brand!

Diversificarea portofoliului

Piaţa principală Maty Express este formată din expaţii de cetăţenie română care lucrează în Europa, în special în Spania. Recent am inaugurat un punct de colecare sub tutela Matz Express şi în Franţa. De asemenea, continuăm procesul de expansiune şi în alte zone ale Europei în care există o concentraţie urbană ridicată şi în care ponderea cetăţenilor români activi pe piaţa forţei de muncă este ridicat şi are un trend crescător, acestea fiind targetate ca potenţiale hotspot-uri de creştere a business-ului. Pregătim pachete de servicii business to business noi şi profitabile pentru partenerii noştri existenţi şi potenţiali. Îmbunătăţim, cu fiecare investiţie, protofoliul actual prin racordarea serviciilor noastre la diferitele posibilităţi existente pe piaţa actuală ţinând cont de necesităţile şi opţiunile clienţilor final Maty Express.

Oportunitati reale de business

Un brand puternic este dat de cumulul componentelor sale în aceeaşi măsură în care este echitabil în raport cu stakeholderii săi. Astfel, avantajele pe care le veţi avea devenind partener autorizat Maty Express sunt date atât de modelul nostru de business şi funcţionalităţile sale cât şi de infrastructura tangibilă pe care vi-o punem la dispoziţie în vederea creşterii volumelor de vânzări şi a marjelor de profit. Suntem atenţi în raport cu partenerii noştri, indiferent de business-urile acestora şi identificăm, de fiecare dată, resorturile de creştere şi îmbunătăţire a profitabilităţii. Pentru Maty Express, un partener puternic reprezintă o ţintă fundamentală şi un principiu de dezvoltare inerent. Cele mai mari modele de business sunt bazate pe o cultură a dezvoltării prin colaborare. Din această pricină, un companiile puternice sunt companiile cu parteneri diversificaţi şi puternici.